2017 05 29 12 10 53 Solid Color Backgrounds Gallery Page 3
default-logo
tel-icon0532 270 40 43 Bilgi İçin Arayınız

Yeni zemin teknolojisi Parlak Beton

Beton parlatma nedir ?

Aslında bu sorunun cevabı neden beton üzerine epoksi, doğal taş vb. gibi kaplama yapıyoruzda gizli. Normal şartlarda ya da eski teknoloji ile betonu kullanılabilir bir zemin yapamadığımızdan, üzerine bir kaplama malzemesi kullanıyoruz. Peki biz betonu mermer ya da granit gibi parlak ve kusursuz bir yapıya çevirseydik tüm bu kaplamalara ihtiyaç duyar mıydık ? Tabii ki HAYIR. Eğer betonun kendisi kullanılabilir bir zemin yapsak tüm bu fazlalıklara neden ihtiyaç duyalım ?

Beton üzerine yapılan her işlem fazladan işçilik, fazladan kaynak tüketimi ve de gereksiz maliyettir. Üstelik beton üzerine bir kaplama yaptığınızda ilerleyen zamanlarda deformasyon ya da bakım gibi fazladan çıkabilecek işleri de baştan kabul etmiş olursunuz. Betonun kendisini kullanılabilir bir yapıya kavuşturan, LAVINA makinalar ve SUPERABRASIVE elmas teknolojisi ile yapılan zemin iyileştirme işine, beton parlatma diyoruz.

Beton parlatma  bir yüzey kaplama yöntemi değildir, betonun kendisinin iyileştirilmesidir. Bu yüzden her kaplama ve kimyasalda oluşabilecek soyulma, kalkma, çatlama, renk atması vb. riskleri ortadan kaldırır; böylece çok uzun ömürlü ve ekonomik zeminler elde etmiş oluruz.

Beton parlatma, geleceğin zemin teknolojisi olarak gösterilmektedir. “Betonun kendisini zemin olarak kullanabiliyorken biz neden kaplama yaparak fazladan maliyet oluşturalım ? “ mantığıdır.

Beton parlatma nasıl yapılır, uygulanması zor mudur ?

LAVINA yüzey silim makineleri ve SUPERABRASIVE elmaslarla beton yüzeylerin sırasıyla kazıma, honlama ve parlatma basamaklarıyla mekanik olarak aşındırılarak mermer ve granit parlaklığına ulaştırılmasıdır. Mekanik bir silim işlemidir. Özel olarak tasarlanmış elmaslar her adımda farklı bir incelikle kademe kademe betondaki görünen çiziklerin yok olmasını ve belli bir aşamadan sonra da gözle görülmeyecek bir hal alması sağlar. Bu durumda göz mikro çizikleri algılayamaz ve mükemmel bir parlaklık elde edilir.  

Ara katmanda ise lityum silikat sıvı yüzey sertleştirici betona emdirilerek betonun çok daha sağlam ve tozumaz bir yapıya kavuşmasını sağlar. En son katmandan sonra da yüzeye koruyucu glos emdirilerek betonun kaymaması ve çok daha uzun süre parlak kalması sağlanır. Ayrıca yağ, su asit gibi aşındırıcılara da karşı koruma sağlanır.

LAVINA makinalar ile uygulaması çok kolaydır ve uygulama sırasında zemin kullanılmaya devam edilebilir.

Tüm dünya genelinde kabul görmüş olan bir anlayış vardır “simple is the best” yani basit olan en iyisidir. İşte LAVINA makinalar ve SUPERABRASIVE elmas teknolojisi ile yapılan beton parlatma  basit ama bir o kadar da etkin bir uygulamadır. LAVINA beton parlatma makinaları mevcut betonu sanki mermer ya da  granit döşenmiş gibi mükemmel hale getirir. Bu yazıyı okuyanlar “Hadi canım nasıl olur bu, hiç beton granit parlaklığına ulaşır mı? “ diyebilir ki çoğu müşterimiz de yaptığımız işleri görmeden böyle tepkiler verdi. Ama parlattığımız betonları gördükten sonra hiç tereddütsüz bu uygulamaya geçtiler.

Neden beton parlatma uygulaması yapılmalı.

Her şeyden önce yukarıda da belirttiğimiz gibi, LAVINA beton parlatma makinaları ile betonun kendisi zemin olarak kullanılabilir. Bu sebepten diğer tüm alternatif kaplama yöntemleri gereksiz olacaktır.  Bunun yanında:

  • Çok daha dayanıklı olması ve kullanım ömrünün çok daha fazla olması
  • Bakım ve temizleme kolaylığı ve düşük bakım masrafları,
  • Beton tozumalarını tamamen engellemesi,
  • Düşük uygulama maliyeti,
  • LEED sertifikası uyumlu olması, ışık yansımalarını arttırarak %40’a varan enerji tasarrufu sağlaması,
  • Betonun kayma direncini arttırması sayesinde daha güvenli zeminlere dönüşmesi şeklinde özetlenebilir
  • Özellikle yoğun ayak trafiğinin olduğu ve ağır iş makinaların ve forkliftlerin çalıştığı zeminlerde dayanımının çok fazla olması ve tekerlek izlerini en aza indirmesi sebebiyle en uygun zemin çözümüdür.
  • Beton içine emdirilen boyalar ile dekoratif amaçlıda kullanımı mümkündür.
  • Çevreye karşı dost malzeme ve uygulama prosedürüdür.
  • Yanmaya karşı tamamen dirençlidir.
  • Kokusuzdur ve uçucu organik bileşikler içermez.
  • Işığı yansıtma özelliği sayesinde aydınlatma masraflarını %40’a kadar azaltır.
  • CHPS sertifikası (Collaborative for High Performance Schools). Parlatılmış beton tamamen hijyenik olduğundan ve alerjik olmadığından Amerika’da bütün okul zeminleri parlatılmış betona dönüştürülmektedir. 
  • NFSI (National Floor Safety Institute) Sertifikası. Kaymaya karşı yüksek sürtünme katsayısı. 
  • OSHA & ADA sürtünme katsayısı gereksinimlerini fazlasıyla karşılar. Kuru zeminlerde kayganlık parametresi 0,59 ile 0,86 ADA (American Disability) arası, ıslak zeminlerde kayganlık parametresi 0,50 ile 0,79 ADA arası ile parlatılmış beton yüzeyler en güvenli yüzeyler arasındadır.
  • FDA (U.S. Food and Drug Administration) standartlarına uygun olduğundan, Amerika’daki hastane zeminleri, parlak beton zeminlere dönüştürülmektedir. 
  • Beton mekanik olarak elmaslarla bir kere parlatıldığında, herhangi bir kaplama malzemesi gibi soyulması veya kalkması söz konusu değildir. Parlaklığını çok uzun süre korur. Paralatıldıktan sonra cila veya parlatıcı kimyasal kullanılmasına gerek yoktur.

 

Nerelerde uygulanabilir ?

 LAVINA makinalarla yapılan parlak betonun ortalama kullanım ömrünün, diğer yüzey kaplama alternatifleriyle kıyaslandığında kat kat fazla olması, beton parlatma uygulamalarının depolarda, üretim tesislerinde, büyük mağaza ve yapı marketlerde, ofis binalarında, otellerde, hastanelerde, restoranlarda okullarda, hastanelerde, otoparklarda ve devlet binalarında tercih edilmesinin en önemli sebebidir. Yakın zamanda parlak beton uygulamaları, ev zeminlerinde hatta mutfak tezgahlarında da uygulanmaya başlanmıştır. Özellikle yoğun ayak trafiğinin olduğu ve ağır iş makinalarının ve forkliftlerin çalıştığı zeminlerde dayanımının çok fazla olması ve tekerlek izlerini en aza indirmesi sebebiyle en uygun zemin çözümüdür.

Her türlü beton zemin parlatılabilir mi?

28 günlük kürlenme süresini doldurmuş her türlü beton zemin LAVINA beton parlatma makinalarıyla parlatılabilir. Parlatma için beton zeminin yeni veya eski olmasının bir önemi yoktur. Yüzeyi çok kirli, çatlaklar ve çukurlar bulunan beton yüzeylerin tamiratı yapılarak parlatılması da mümkündür. En iyi sonucu C25 ve üsttü betonlarda verir.

 Beton parlatıldığında kayganlığı artar mı?

LAVINA makinalarla parlatılmış beton yüzeylerin kayma direnci, sadece perdahlanmış beton yüzeylere oranla çok daha fazladır. Parlak beton zeminler, ahşap döşemelere, mermer ve granite oranla yaklaşık %40 daha az kaygan bir zemindir. Yani beton parlatıldıkça kayganlığı da azaltılmış olur. Parlak beton zeminlerin kayma direncinin çok yüksek olması sayesinde, en güvenli zemin alternatifi olarak gösterilmektedir.

Beton parlatma uygulamaları alışveriş merkezleri ve otel lobileri gibi zeminler için uygun mudur?

Özellikle Amerika ve Avrupa’da yeni yapılan alışveriş merkezleri ve otellerde dekoratif parlak beton zeminler tercih edilmektedir. Beton yüzeyler istenildiği gibi renklendirilebilir hatta betonun içine renkli cam parçaları, midye kabukları ve renkli dere taşları atılarak ışıl ışıl parlayan mükemmel dekoratif zeminler oluşturulabilir. Bu tip dekoratif beton zeminler, alternatiflerine oranla çok uzun kullanım ömrü, dayanımının çok daha fazla olması, çevreye dost olmaları, yatırım ve bakım maliyetlerinin ucuz olması gibi sebeplerden ötürü hemen hemen bütün yeni projelerde tercih edilmektedir.

LAVINA beton parlatma makinaları ile başka neler yapılabilir ?

LAVINA makinalar, parlak beton uygulamalarında kullanılabildiği gibi,

  • Bozuk beton yüzeylerin düzeltilmesi, 
  • Zemindeki ondülasyonların, kot farklarının giderilmesi, 
  • Epoksi gibi yüzey kaplamaları için zeminin hazırlanması, 
  • Karo, seramik, mermer, granit ve her türlü doğal taşın parlatılması ve  temizlenmesi,
  • Epoksi kaplamaların zeminden kaldırılması 
  • Epoksi yüzey temizliği

gibi işlemler için de kullanılmaktadır.   

×

Merhaba!

WhatsApp'ta sohbet etmek için aşağıdaki temsilcilerimizden birini tıklayın veya bize bir e-posta gönderin.info@superabrasive.com.tr

× WhatsApp Canlı Destek